Offerte aanvraag

Online reserveren
espace aquatique camping

HET FIETSKANAAL

Met zijn 210 km aan fietspaden, van Bouin tot L’Aiguillon-sur-Mer, biedt de Vendée genoeg om een groot deel van de Vendée-kust door te steken. Er is alleen de schaamte van keuze.

Afstand: 9.32km

Duur : ongeveer 45 minuten met kinderen, pauzes nemen.

Stap : Het kanaal en zijn sluis

Sla bij het verlaten van de camping rechtsaf en volg de weg van Naturefriends. Neem de kanaalweg ongeveer 1,12 km van de camping en sla rechtsaf. Volg het kanaal naar de Pont des Loirs.

Je komt aan in de eerste fase: het slot.

Het kanaal, gegraven in 1874, zou de afwatering van het moeras naar de haven van het zand van Olonne mogelijk maken

Stap : De brug van het Bréchoir

Ga rechtdoor langs het kanaal. Sla aan het einde van de weg rechtsaf de brug van de bauduère op en vervolgens direct links op de brug van het Bréchoir.

Je komt aan bij de tweede etappe: de Bréchoirbrug

Deze brug biedt een geweldig uitzicht over het dorp Les Sables d’Olonne. Stop even om het uitzicht te bewonderen.

Stap : Het dorp van de Aurière

Stap weer op de fiets en passeer de voetgangersbrug Marais Ro. ga rechtdoor en neem de eerste links om het Village de l’Aurière te ontdekken

Je komt aan bij de derde etappe: het dorp Aurière

Bezems zijn kleine buitentrap die naar de vloer van een huis leidt.
De “bezem” is een onderscheidend teken van een betere levensstandaard voor de plattelandsbevolking van de negentiende eeuw.

Stap : Verder gaan?

Ga bij de kruising rechtdoor. Sla aan het einde van de weg linksaf op Chemin de la Mouline. Ga op de rotonde rechtdoor richting Rue des Sternes. Ga langs het pad om terug te keren naar Rue du Général Charette. Ga terug naar de camping.

Verder gaan? Neem het circuit “Le Vieux port” door linksaf te slaan richting de rue de la belle Noue en je uitje te verlengen!

( Circuit “Le Canal”, te vinden in de gids Balade & Vous, te koop in de 4 VVV-kantoren van de bestemming Les Sables d’Olonne ).