Offerte aanvraag

Online reserveren
camping Yelloh Village sur le Littoral Atlantique

Ontdek de Vendée

Kom en ontdek de onvermoede rijkdommen van de Vendée, het belangrijkste toeristische departement aan de Atlantische kust!

Goede redenen om naar de Vendée te komen:

 • 140 km fijne zandstranden;
 • 250 km kustlijn 80% beschermd;
 • het milde en zonnige klimaat;
 • Le Puy du Fou®, uitgeroepen tot beste park ter wereld;
 • meer dan 100 beschermde natuurgebieden op meer dan 2.000 hectare;
 • 2 eilanden: Noirmoutier en Ile D’Yeu;
 • Jaarlijks worden er meer dan 500 evenementen georganiseerd;
 • Meer dan 300 sites voor bezoeken of vrijetijdsactiviteiten;
 • 18 jachthavens;
 • 1e departement “Vélo de France”;
 • 4 sterrenchefs (Jean-Marc Pérochon, Alexandre Couillan, Thierry Drapeau, Sébastien Banavita);
 • 5 18-holes golfbanen.

Gelegen in Pays de Loire, aan de westkust van Frankrijk, staat het departement Vendée bekend om zijn toerisme en om zijn zonneschijn vergelijkbaar met het zuiden van Frankrijk! De Vendée verwelkomt bijna 5 miljoen toeristen per jaar en is daarmee het belangrijkste toeristische departement aan de Atlantische kust en het tweede in Frankrijk. Toerisme is nu ook gekoppeld aan de opkomst van nautische activiteiten en niet alleen aan het zogenaamde populaire kusttoerisme, maar het is ook de Bocage, het Regionaal Natuurpark van de Marais Poitevin, het Groene Venetië!!!!

De kust van de Vendée:

Van noord naar zuid: hier zijn de beroemdste badplaatsen van het continent aan de kant van de Vendée!

Les acitvités touristiques autour des Sables d'Olonne en Vendée
 • Saint Jean de Monts : 8 kilometer prachtige en lange fijne zandstranden!
 • Saint Hilaire de Riez : 12 km fijn zand en 3 km rotskust!
 • Saint Gilles croix de vie : 3 km prachtige fijne zandstranden en zijn beroemde strandcabines!
 • Brétignolles sur mer : 13 km kustlijn van de duinen van Jaunay tot Havre de la Gachère!
 • Olonne sur mer : het strand van Granges, het strand van Sauveterre… Natuurlijk!
 • Les Sables d’Olonne : 3 km van Grande Plage op het zuiden, een van de mooiste stranden van Europa!
 • La Tranche sur mer: 13 km fijne zandstranden, waarvan 9 op het zuiden en op het Ile de Ré

Vendée specialiteiten :


De Vendée staat ook bekend om zijn levenskunst door zijn gastronomie (4 sterrenchefs) en zijn vele lokale producenten die houden van hun land, gericht op kwaliteit en respect voor het product, zijn gezelligheid en zijn gevoel van delen.

De belangrijkste Vendée specialiteiten zijn: Mogette, Le Jambon de Vendée, Bonnotte (aardappelen uit Noirmoutier), Vendée brioche en afval, Préfou, Trouspinette (Vendée aperitief) en ten slotte zeevruchten.De beroemde vintage sardine komt uit Saint Gilles Croix de Vie. Vendée Cola is opgericht in 2008. Andere bekende merken zijn ook gevestigd in de Vendée, namelijk: Michelin, Fleury Michon, Arrivé, Sodebo, Challans red label chicken en Vendée hammen.

In de Vendée vinden we ook de hoofdkantoren van grote nautische bouwbedrijven zoals Bénéteau, Akena, Jeanneau, Concept alu…

Varen in de Vendée :


De Vendée staat bekend om evenementen die verband houden met de nautische wereld: de Vendée Globe*, de meest emblematische van de evenementen, evenals de Solitaire du Figaro, EDHEC…

*Deze beroemde Franse race vindt om de vier jaar plaats, met een start in november in Les Sables-d’Olonne in de Vendée (Frankrijk). Gebaseerd op een origineel idee van Titouan Lamazou, werd het gemaakt door navigator Philippe Jeantot en de eerste editie vond plaats in 1989… Volgende editie op 08/11/2020.

De belangrijkste toeristische trekpleisters:


Er zijn verschillende mogelijkheden voor u tijdens uw vakantie in de Vendée; van sightseeing tot geïmproviseerde wandelingen in de weelderige natuur die de regio te bieden heeft.

Op Domaine de l’Orée sta je aan de poorten van het staatsbos van Olonne sur Mer, in Les Sables d’Olonne: een uitkomst voor liefhebbers van rust en natuur in de vrije natuur! Voor de goede orde, het was Lodewijk XV die rond 1837 de eerste dennen liet planten: het staatsbos van Olonne sur Mer strekt zich langs de kust uit over een lengte van 11 km tussen Brétignolles sur Mer in het noorden en La Chaume in het zuiden. De breedte varieert tussen 200 m en 2500 m naar het midden van het massief van Sauveterre en het gebied is 1120 ha.

Ook het natuurlijke strand van Sauveterre is vlakbij: slechts 1,8 km van de camping! Het is gelegen in Olonne sur Mer, verscholen in het midden van het staatsbos, en heeft zijn wilde kant behouden, het is ook een beroemde surfspot in de Vendée. Bereikbaar via de weg en via het fietspad. Gratis parkeren. Honden getolereerd en aangelijnd.

Aarzel niet langer, neem contact op met ons team om uw reservering te maken voor uw volgende vakantie !


Zoo des Sables d'Olonne museum du coquillage musée automobile talmont saint hilaire aquarium talmont st hilaire Le Château des Aventuriers La Chabotterie Puy du Fou Indian Forest Atlantique Vendée