Offerte aanvraag

Online reserveren
ile d'yeu

L’ÎLE D’YEU : JUWEL VAN DE ATLANTISCHE

Vandaag gaan we naar wat ook wel de parel van de Atlantische Oceaan wordt genoemd: het eiland Yeu. En als we het zo noemen, kun je het je voorstellen, want het reserveert je mooie verrassingen.

Geloof ons, je kunt niet goed in de Vendée blijven zonder een dag te besteden aan het verkennen van deze buitengewone plek..

Open al je chakra’s en laad je batterijen op voordat je vertrekt, want deze hoek van het paradijs heeft veel te bieden.

Stap vanaf Saint-Gilles-Croix-de-Vie aan boord van de boot die u over de inlaat brengt die ons van dit eiland scheidt. De overtocht duurt een uur en we raden u aan om de eerste reis van de dag te maken, om 08:30 of 09:00 uur, om het meeste uit uw bezoek te halen..

Er zijn verschillende overdekte parkeergarages in de buurt:

  • Een parkeergarage op 500 meter van de pier, aan de Boulevard Georges Pompidou.
  • De parkeerplaats bij het oude zwembad, op 1 km van de pier.

Kleine opmerking voor vertrek: Het eiland is voornamelijk met de fiets te bezoeken en in de zomer is het een zeer populair transportmiddel ter plaatse. Aarzel niet om uw bergen stroomopwaarts te boeken om zeker te zijn dat u het eiland bezoekt met dit transportmiddel.

ile d'yeu

Het programma de dag

We raden je aan om door dit heiligdom te fietsen om alle geheimen te ontdekken. Het eiland Yeu is rijk aan geschiedenis, erg wild en vooral authentiek. De natuur bloeit daar. Geniet van de diversiteit aan fauna en flora, maak je geest leeg en laat je meeslepen door de golven en de wind…

ile d'yeu

La côte sauvage

Zodra je aankomt, stap je op je fiets en ga je naar het zuiden van het eiland.

Hier kunt u de wilde kust ontdekken en de schoonheid ervan vastleggen.

Neem veel pauzes … En neem de tijd om deze steile landschappen te bewonderen die soms kleine intieme baaien verbergen.

Als je omhoog kijkt en luistert, als je een fervent waarnemer bent en je bent een ornitholoog, zul je geboeid zijn door de vogelbal die in de lucht wordt gespeeld.

Vervolg de weg en ga dan richting de Pointe des corbeaux en zijn vuurtoren.

De duinkust

Na dit punt bevindt u zich aan de duinkust en de zachtere landschappen, minder rotsachtig. Dit kleine, rustige strand is ideaal om te zwemmen, zelfs bij eb.

Stranden

Er zijn ongeveer twintig stranden op het eiland. Hier is onze selectie om je te helpen het meeste uit je dag te halen:

  • L’anse des Broches is een kleine baai die ideaal is om te zwemmen. De charmante kleurrijke hutjes geven dit strand met wit zand en helder water een vleugje plezier.
  • Het strand van Saint-Aubin, vlakbij de haven, is een populaire plek om te vissen! Het is niet per se geschikt om te zwemmen, want het is niet erg lang, maar de zandbank laat genoeg ruimte over om te zonnebaden of te vissen.


Andere stranden : Plage des Soux (onze favoriet!), Plage des Sabias, Plage de la belle Maison…

ile d'yeu

Andere plaatsen om te zien :

  • Het oude kasteel vertelt het verhaal van de oorlogen op het eiland Yeu. Hij kon ondanks de reizen staan en vertelt vandaag het verhaal van de mensen die hem en zichzelf beschermden. Dagelijkse rondleidingen worden georganiseerd in juli en augustus ( 11:00, 11:30, 12:00, 16:30, 17:00 en 17:30 ).
  • De citadel uit de 19e eeuw. Het heeft gediend als gevangenis of kazerne, je kunt ook de hele zomer deelnemen aan de rondleiding « The Mysteries of the Citadel » met familie of vrienden.

Er zijn talloze kerken en kapellen verspreid over het eiland :

  • Kerk van Saint-Sauveur
  • De kerk van Port-Joinville
  • Kapel Notre Dame de la Paix
  • Kapel Saint-Hilaire Geniet van de architectuur en de geschiedenis.

Geniet van de architectuur en de geschiedenis !

Een gastronomische pauze?

Overdag moet u uw batterijen zeker opladen. We raden u aan om naar Port-Joinville in het noorden van het eiland te gaan en een klein restaurant te vinden genaamd « La Plancha du pêcheur ». Het sublieme uitzicht op de haven zal u verrassen. Hun menu is eenvoudig maar goed gedaan. Proef dus seizoensgebonden gerechten gekookt uit verse en natuurlijk lokale producten, geserveerd door een glimlachend en aangenaam team!

Blijkbaar is het proberen van deze tafel het adopteren !

We rekenen erop dat je ons vertelt over je ervaring !