Offerte aanvraag

Online reserveren
mervent

DE MARAIS POITEVIN

Uitje tussen het bos van Mervent en de Marais Poitevin (1 dag)

Voor een dag in het hart van de natuur, nemen we u mee voor een wandeling in Mervent en in de Marais Poitevin. Volg ons op dit waanzinnige avontuur!

Laten we een wandeling van ongeveer 2 uur maken in Mervent.

Vanaf uw camping, Domaine de l’Orée, bereikt u de stad Mervent om 1u15 over de weg.

De eerste etappe van deze wandeling vertrekt vanuit het staatsbos van Mervent-Vouvant. Neem te voet de richting van Lac de La Mère. Loop een paar kilometer langs dit meer, neem de tijd om de bochten te waarderen en keer dan landinwaarts terug naar het hart van het bos waar je de zuivere lucht ruikt in de schaduw van de hoge bomen. U komt dan door het dorp Tessonières en komt bij de beek Verreries. Daarna moet u op uw stappen terugkeren. Vind het plan in detailici.

Anders raden we een andere mogelijke wandelroute aan. Het vertrek van deze bevindt zich ter hoogte van de parkeerplaats van de Vallei. U neemt het bospad van het portaal om te beginnen voordat u langs het meer van La Mère loopt. Ga dan diep het bos in en ga verder tot je de steeg van de windhond bereikt, en keer dan terug naar de Tessonière voordat je op je stappen terugkeert. Het volledige plan is ici.

Tijdens deze wandelingen heeft u de mogelijkheid om verschillende dier- of plantensoorten te ontmoeten in het hart van het bos en in de buurt van het meer. De vogels zijn daar erg aanwezig, als je discreet bent, kun je ze goed observeren. Je gaat rond een groot deel van het Lac de La Mère, waardeert de rust en stilte van de plaats.

Deze cursussen zijn toegankelijk voor alle niveaus, je moet alleen goed uitgerust zijn. Daarom is hier een kleine lijst van de onmisbare voor de dag:

 • goede schoenen
 • een comfortabele outfit
 • wat water
 • zonnebrandcrème en een pet
 • een picnic
pique nique mervent

Een kleine lunchpauze

Après cette longue balade, prenons le temps de nous ressourcer. Près de votre point de départ, vous pourrez facilement trouver un point pour poser vos affaires et manger un bout. Prenez le temps de savourer votre pause, il vous faudra des forces pour l’après-midi.

Abdij van Maillezais ontdekken

Daarna nemen we de auto, richting Maillezais. In dit charmante stadje vindt u de overblijfselen van een prachtige abdij. Deze abdij dateert uit de 14e eeuw en wordt vergezeld door een museum dat zijn geschiedenis vertelt, die voortdurend wordt verbeterd. De architectuur was uniek en de gewelven waren 23 meter hoog. Ontdek dan de buitenkant en de immense tuinen.

abbaye de maillezais
venise verte - Julien Gazeau/Vendée Expansion

Eindelijk een tochtje op het water

Deze wandeling was erg leuk, maar een beetje sportieve activiteit op deze zomermiddag zou niet ontbreken. Neem onderweg de richting van de abdijpier. Deze pier bevindt zich in de oude haven van Maillezais en stelt u in staat om de moerassen van Poitevin te ontdekken. Maak het u gemakkelijk en vaar op het groene Venetië en geniet van de rust en sereniteit.

Wist je dat ? In deze kanalen stijgen de groene lenzen op en bedekken het water wanneer het lange tijd niet beweegt, hier komt de naam “Groen Venetië” vandaan.

Ontdek alleen of met een gids de schoonheid van de landschappen. Het omliggende groen is een complete verandering van omgeving. Alleen kun je in je eigen tempo vooruitgaan en samen peddelen. Met een gids leert u de geheimen en de geschiedenis van de moerassen van Poitevin kennen.

Tarieven en Praktische Info:

Met schipper:

 • gezin van 8 tot 13 €
 • volwassen groepen voor 1 uur tussen 6 en 8 €
 • groepen volwassenen voor 1u30 tussen 9 en 10 €
 • volwassen groepen voor 2 uur tussen 12 en 14 €

Zonder schipper:

 • gezin € 17 – 1 uur (1 tot 3 passagiers)
 • gezin €21 – 1 uur (4 tot 7 personen)
 • gezin €26 – 1 uur (9 personen)

Ga na deze drukke dag terug naar uw camping Domaine de l’Orée. Een korte trip naar het watergebied wordt zeer op prijs gesteld om te ontspannen en af ​​te koelen. Tussen de lagune, het buitenzwembad, de boeienrivier, de glijbanen en de peuterbaden vindt iedereen wat hij zoekt.

Indien u op deze pagina blijft surfen accepteert u het gebruik van cookies.

Meer info